Scroll to top

Cum să restartăm metabolismul pentru a-l face mai flexibil

Cum verificăm dacă avem un metabolism flexibil?

• Nu puteți sta mai mult de 2-3 ore fără să mâncați (pentru a evita rezistența la insulină ar trebui să mâncăm o dată la 4 ore)
• Simțiți nevoia să mergeți la somn după ce mâncați. Corpul nostru ar trebui să se simtă plin de energie după o masă datorită nutrienților din mâncarea aleasă.
• Vă simțiți letargic în mod constant.
• Nu reușiți să pierdeți în greutate deși ați ținut dietă și faceți sport.

Putem vorbi de metabolism flexibil atunci când putem sări peste o masă fără a avea amețeli, pofte nocive sau dureri de cap. De asemenea daca mâncăm prea mult într-o seară și a doua zi dimineața ne-am îngrășat 1 kg înseamnă că metabolismul nostru este rigid. În mod normal dacă am avea un metabolism flexibil și mâncăm azi prea mult la o masă, corpul nostru ar trebui să stocheze acea energie și să o folosească în altă zi când sărim peste o masă din diferite motive.

În ziua de azi mâncăm prea mult zahăr și produse procesate, fast food și produse de panificație, iar activitatea noastră fizică e mult prea scazută. De aceea cantitata de grăsime și zahăr acumulat din mâncare este prea mare, iar corpul nostru este confuz unde și când să stocheze aceasta energie, rezultând pofte nocive și supradepozitarea grăsimilor în corp.

Știm cu toții că prea multă grăsime pe organe duce la o serie de boli și probleme de sănătate.

Pentru a verifica dacă avem prea multă grăsime pe organele noastre putem compara câți cm avem în talie cu jumătate din înălțime. În mod normal numărul centimetrilor din talie trebuie să fie mai mic decât jumătatea înălțimii.

Cum putem crea un metabolism flexibil:

• Varietate în activitățile fizice: cardio, strength, stretching, hiking, fotbal, tenis, înot, jogging.
• Eliminați carbohidrații simplii: produse din faină albă, produse de panificație, produse procesate, zahărul alb, lactate și nu mâncați mai mult de două fructe pe zi.
• Adăugati antioxidanți în dieta voastră: stresul zilnic oxidează celule bune din corpul nostru , de aceea introducerea antioxidanților este benefică organismului nostru: ceai verde, condimente precum curcuma, scorțișoară, legume și frunze verzi, fructe de pădure.
• Lăsați să treacă minim 12 ore de la cină și până la micul dejun din ziua următoare pentru a-i da șansa metabolismului să se restarteze. De exemplu puteți lua cina la ora 6 pm și să nu mâncați până a doua zi la ora 6 am.
• Încercați să creați și să mențineți un stil de viață sănătos prin a alege să mâncați cât mai multe legume proaspete, de sezon, câteva fructe proaspete pe zi (fără sucuri de fructe combinate pentru că au prea mult zahăr) , proteină animală puțină și de calitate, proteină vegetală, grăsimi sănătoase din semințe și nuci și cât mai puțini carbohidrați simpli.

Articole asemănătoare

Post a Comment

Sună pentru o clasă demo